image001

Για να παραγγείλετε αυτό το βιβλίο, στείλτε e-mail με τα στοιχεία σας μέσω της ιστοσελίδας μας ή

στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι δύο προηγούμενες εκδόσεις αυτού του βιβλίου κινήθηκαν βέβαια με επιτυχία, αλλά ήσυχα και χαμηλόφωνα, εκφράζοντας την ανάλογη ψυχολογία του συγγραφέα τους. Ο οποίος πάντα ενδιαφέρθηκε για την ουσία και ποτέ για τη διακίνηση, τις εισπράξεις και την προβολή.

Και είναι ο καινούργιος κύκλος που δημιουργήθηκε γύρω του, με την ανασύσταση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς με έδρα την Κέρκυρα, που επέμεινε σε μια επόμενη έκδοση αυτού του βιβλίου που θα απευθυνόταν σε ένα ευρύτερο στόχευμα αναγνωστών .

Για να δώσει την ευκαιρία να αποτυπωθεί στη συνείδηση της μερίδας εκείνης της κοινωνίας που μπορεί να εκτιμήσει «το άλλο», σελίδες γεμάτες από απέραντη αγάπη για έναν αρχαίο θεσμό, ταλαιπωρημένο από την άγνοια και την προκατάληψη.

Στους αναγνώστες εκείνους που είναι σε θέση να θαυμάσουν, τόσο την ει­κονογράφηση, όσο και λεπτομέρειες της ιστορίας μας, λαμπρές και απαράδεκτα ξεχασμένες. 

Ιστορίες όχι μόνο Τεκτονικές αλλά παράλληλα και Εθνικές. Όπως του Αλέξανδρου Πραΐδη, που πολέμησε για την Ένωση στην Κρήτη στη μάχη του Βα­φέ, αριθμητικά και ηρωικά όπως περίπου ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Του Διδασκάλου του Γένους Θεόφιλου Καΐρη, που οι «πιστοί» έκαψαν με ασβέστη το σώμα του, για να μην προσκυνούμε το σκήνωμά του σαν Άγιου, όπως του άξιζε. Του Νίκου Καρβούνη, που σε εποχές μεγάλης σύγκρουσης και καταστολής δογμάτων, τα υπερέβη, καθώς υπηρέτησε τόσο τον Τεκτονισμό σε υψηλές θέ­σεις, όσο και τον Κομουνισμό στον παράνομο μηχανισμό του.

Και παράλληλα ο στοχαζόμενος αναγνώστης θα μπορέσει να απολαύσει διαλογισμούς συμπαντικούς, μέσα από την προσέγγιση γήινων και πικρών τις περισσότερες φορές περιστατικών. Γιατί αυτή είναι η αποστολή ενός πραγμα­τικά μυημένου. Η αλχημική μετάλλαξη των φαινομένων της σύγχυσης και της διάσπασης, ώστε να εκφράσουν τελικά αυτά ένα κόσμο διαυγή και φωτεινό, που είναι η αληθινή μας κληρονομιά.

Και προωθείται αυτή η επανέκδοση και από ένα άλλο πρόσφατο φαινόμενο, όπου κάποιοι ανεύθυνοι ψιθυριστές από ορισμένα παρασκήνια, προσπαθούν να αποδώσουν στον ίδιο το συγγραφέα άμεση ευθύνη για το Τεκτονικό Σχίσµα, διαδίδοντας ότι αυτό προήλθε από την άμετρη δική του φιλοδοξία.

Που αναγκάζει τους ίδιους κύκλους να κυκλοφορήσουν -επί τέλους- το άλλο του σχε­τικό βιβλίο που αναφέρεται µε λεπτομέρειες σε αυτό το ιστορικό για το θεσμό µας γεγονός. Που στηρίζεται σε έγραφα και σε αποτυπωμένα επιχειρήματα, που ανήκουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στους ασήμαντους διώκτες του και διώκτες του θεσμού. Που η μόνη του τότε αντίδραση, υπήρξε να κυκλοφορή­σει αυτό το άλλο βιβλίο, µόνο σε περιορισμένο αριθμό Τεκτόνων.

Στο ανά χείρας βιβλίο τότε, παρ' όλο που γράφτηκε πάνω στον κατακλυσμό των γεγονότων, περιόρισε τις παρατηρήσεις του στις σελίδες που αναφέρονται στη «Δοκιμασία και τη Δύναμη των Αξιωμάτων», που έχουν γίνει πλέον κλασσικές, αναφέρονται συνεχώς στις Στοές και ισχύουν για κάθε είδος αξιώματος. Αλλά αυτό το κεφάλαιο υπήρξε τόσο διακριτικό σαν υφή, που θεώρησαν εκεί­νοι για τους οποίους γράφτηκε, ότι πρέπει να αφορούσε όντα από κάποιο άλ­λο πλανήτη.

Παραδίδονται λοιπόν και τα δύο αυτά βιβλία στο  Ελληνικό αναγνωστικό κοινό από το εκδοτικό παράρτημα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς, για να βοη­θηθεί και εκείνο σε αύτη τη δύσκολη εποχή των ανασυντάξεων. Όπου τα γε­γονότα αποκτούν και αναδεικνύουν την εσωτερική τους ιστορική αλληλουχία. Και µας δείχνουν προς το πού πρέπει η αξιοπρέπεια και η προσωπική µας ευ­θύνη, να µας οδηγήσουν.

Εκδόσεις «Ιόνιος Φιλοσοφική»